5 banktilbud med akseptabelt kostnadsnivå

En av fordelene med forbruks lån er at bankene ikke krever sikkerhet. Disse lånene har imidlertid høyere renter enn lån som er pantesikret. Derfor er det spesielt viktig å finne det rimeligste alternativet. Forskjellene i kostnader kan nemlig bli betydelige. Her er noen anbefalinger det kan lønne seg å følge.

Kostnadsbetingelsene varierer veldig

Rentene du får på forbrukslån uten sikkerhet beregnes omtrent likt, uansett hvilken bank du søker hos. Bankene vi anbefaler nedenfor oppgir en laveste og en høyeste nominell rente. Dette er utgangspunktet for alle som søker, og søknadene blir behandlet individuelt. Bankene tilbyr rentebetingelser basert på søkerens kredittscore og betalingsevne. De som anses som sikreste betalere får de mest gunstige rentene.  

Rentene varierer også veldig i forhold til lånestørrelse og nedbetalingstid. Små lånesummer over kort tid har gjennomgående høyere renter enn store lån over lang tid. Dine rentebetingelser ser du når du har mottatt et uforpliktende tilbud fra den banken du søker hos.

OPP…vi går

OPP Finans er en del av samme konsern som eier Gjensidige Bank og Gjensidige forsikring. Banken er en av de eldste i Norge blant de som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet. Hos OPP Finans er det mulig å låne sammen med en medlåntaker, og du kan tegne låneforsikring dersom du har behov for det.

Detaljene for lån fra OPP Finans er:

 • Lånesum – 10 000 til 500 000 kroner
 • Nominelle renter – 7,5% til 21,4%
 • Etableringsgebyr – 950 kroner (650 kroner for eksisterende kunder)
 • Termingebyr – 50 kroner

Kravene for å få lån i denne banken er at du må være minst 21 år, og ha en fast årsinntekt på over 200 000 kroner. OPP Finans krever også at du ikke har inkassosaker. Søkere som er av utenlandsk opprinnelse må ha bodd og skattet til Norge i minst tre år.

Enklere blir det ikke – med EasyBank

Easybank er en mellomting mellom vanlige sparebanker, og bankene vi ser som spesialiserer seg på forbrukerfinansiering. I tillegg til forbrukslån uten sikkerhet tilbys det her billån med og uten sikkerhet, samt diverse spareprodukter. Du kan også ha brukskonto i Easybank, med tilknyttet betalingskort (debetkort) og nettbankløsning.

Detaljene for lån fra Easybank er:

 • Lånesum – 10 000 til 500 000 kroner
 • Nominelle renter – fra 7,49% (maksimum nominell rente ikke oppgitt).
 • Etableringsgebyr – 950 kroner
 • Termingebyr – 70 kroner

Lånekravet hos Easybank er at du må være over 23 år, ha norsk fødsels- og personnummer, være uten betalingsanmerkninger, og ha minst 3 års ligningshistorikk. Banken oppgir ikke noen minstesum for inntekt, men du må regne med at det kreves fast inntekt av et eller annet slag. Inntekten vil i alle tilfeller påvirke kredittvurderingen, og dermed summen du kan få låne.

Stavangerbanken Insta

Instabank er en av flere nye banker i markedet som fokuserer på forbrukerfinansiering. Banken har to typer forbrukslån uten sikkerhet. Det ene er et standard nedbetalingslån, mens det andre er en brukskreditt (Instabank kaller dette for fleksibelt lån). Brukskreditter virker slik at du betaler renter for kun den delen av lånet du velger å ta i bruk. Således har ikke dette lånet noen bestemt sluttdato. Kreditten løper så lenge den er i bruk, og du betaler tilbake på samme vis som for et kredittkort. Krav, rentebetingelser og gebyrer er de samme for begge lånetypene.

Detaljene for lån fra Instabank er:

 • Lånesum – 5 000 til 500 000 kroner
 • Nominelle renter – 7,99% til 19,99%
 • Etableringsgebyr – 900 kroner
 • Termingebyr – 40 kroner

Alderskravet for å få låne fra Instabank er at søkeren er minimum 23 år, og maksimum 80 år når nedbetalingen er ferdig. For å søke om nedbetalingslån (standard forbrukslån) kan du ikke være eldre enn 75 år, mens tilsvarende grense for fleksibelt lån er 65 år. Årsinntekten må være over 250 000 kroner, og søkeren kan ikke ha betalingsanmerkninger.

Spanskebanken Santander

Santander Consumer Bank er et datterselskap i et av verdens største finansieringsforetak, Banco Santander. I Norge tilbyr Santander flere av de mest populære kredittkortene, flere typer finansiering av kjøretøy, spareprodukter, samt et av de beste forbrukslånene.

Detaljene for lån fra Santander Consumer Bank er:

 • Lånesum – 10 000 til 350 000 kroner
 • Nominelle renter – 7,9% til 16,25%
 • Etableringsgebyr – 950 kroner
 • Termingebyr – 70 kroner

NB! Det er ingen etableringsgebyr eller termingebyr på forbrukslånet fra Santander dersom lånesummen er under 70 000 kroner. Rentene er imidlertid en smule høyere, og fra 11,9% til 17,9%.

Kravene for å få låne fra Santander er at du er 23 år og har en fast inntekt på minst 200 000 kroner per år. Du kan ikke ha inkassosaker eller betalingsanmerkninger, og må være bosatt i Norge.

Forbrukslån fra Ikano Bank

Denne banken eies av Kamprad-familien, og var opprinnelig en del av IKEA-konsernet. Ikano Bank tilbyr i dag finansieringsløsninger for både bedrifts- og privatmarkedet. Dette inkluderer forbrukslån uten sikkerhet, kredittkort og lån til refinansiering. Banken viser ganske stor fleksibilitet overfor kundene sine, og tilbyr blant annet betalingsfrie måneder, samt de aksepterer medlåntaker.

Detaljene for lån fra Ikano Bank er:

 • Lånesum – 25 000 til 400 000 kroner
 • Nominelle renter – 7,9% til 15,9%
 • Etableringsgebyr – 900 kroner
 • Termingebyr – 50 kroner

For å få låne av Ikano Bank må du være over 25 år, med en årsinntekt på minst 200 000 kroner. Du kan ikke ha betalingsanmerkninger. Om du ikke er norsk statsborger, må du ha vært bosatt og betalt skatt i Norge i minst tre år.

Søk hos flere banker før du velger

Utvalget av banker er langt større enn de vi har anbefalt her. Fordi alle banker fastsetter rentene på samme vis, kan det godt hende du finner det billigste tilbudet andre steder. Vårt viktigste råd er derfor at du alltid sammenligner flere tilbud før du bestemmer deg.

Enten kan du sende søknader til hver bank, eller bruke en dyktig finansagent. De beste finansagentene samarbeider med inntil 15-16 forskjellige banker. Eksempler på dyktige agenter inkluderer Lendo, Aconto, Sambla og CompareKing.

Slik går du frem for å få billigste forbrukslån

Om du er på jakt etter et rimelig forbrukslån, anbefaler vi at du går frem på følgende måte:

 • Bruk en sammenligningsside for oversikt over alle tilbud.
 • Bestem deg for lånesummen du trenger.
 • Ikke lån mer enn du trenger.
 • Unngå helst opplåning (koster ofte nytt etableringsgebyr).
 • Søk hos alle banker som har lånestørrelser som passer ditt behov.
 • Sammenlign tilbud som har like lånesummer, og like lang nedbetalingstid.
 • Velg lånet med laveste totalkostnader når alt er tilbakebetalt.

Vurder også å søke sammen med samboeren eller ektefellen din dersom det er aktuelt. Medlånere får ofte billigere renter enn de som søker alene. Bankene anser det som sikrere når to er ansvarlige for tilbakebetalingen.